Mezunlarımız
Siz de İYTE’li olmanın anlamını ve kariyer başarınızı paylaşmak isterseniz tıklayınız.
Esra BALIKÇI
Oxford Üniversitesi / Doktora Sonrası Araştırmacı
Merhaba,
2015 yılında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun olduktan sonra karşıma bir çok fırsat çıktı.
Doktora çalışmama Singapur Üniversitesi’nde başladım ve doktoramı tamamladıktan sonra doktora sonrası araştırmacı olarak Oxford Üniversitesi’ne katıldım.
İYTE mezunu olmak sadece bilimsel altyapımızı oluşturan yoğun dersler değil, eğitim dili, laboratuvarların yüksek standartları ve öğrencilerin anlamasını, düşünmesini ve araştırmaya teşvik etmesini sağlayan yoğun bilimsel araştırmaları nedeniyle benim için her zaman bir artı oldu.
İYTE’de geçireceğiniz zamanın tadını çıkarırken her yönden kendinizi geliştirerek çok yönlü bir insan olarak mezun olacaksınız.
Emre YALAMAÇ
CBÜ / Akademisyen
Temmuz 2010 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makina Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora programından mezun oldum. İYTE yeni kurulan bir kurum olduğu için yeni ve güçlü altyapısıyla (yeni cihazlar ve donanımlı akademik personel), sağlıklı bilimsel çalışma ve eğitim ortamı sağlamıştır.
Bilimsel ve çağdaş düşünme, yeniliklere açık olma, günceli takip etme yönlerinden bana değer katmıştır. Öğrenci arkadaşlara, İYTE’nin sunduğu tüm imkânlarından eğitim öğretim hayatları boyunca sonuna kadar faydalanmayı, İYTE mezunu olmanın onlara değer katacağını unutmamalarını ve bu aidiyet duygusuyla hareket etmeleri gerektiğini hatırlatırım.
Dilek YALÇIN
CSIRO, Melbourne, Avustralya/ Doktora Sonrası Araştırmacı
Merhaba arkadaşlar!
Ben İYTE Kimya Mühendisliği bölümünden 2007 yılında mezun oldum ve sonrasında da yine Kimya Mühendisliği bölümünde yüksek lisansımı tamamladım. İYTE, diğer üniversitelerden öncelikli olarak farklı bir öğretim şekli ve yolu izlemesi sebebiyle ayrılmaktadır. Lisans eğitimde sınıfların kalabalık olmaması alışılagelmiş amfi sınıflardan farklı olduğu kadar bana göre çok daha verimli bir ortam oluşmasına olanak sağlamaktadır. Ödev, proje ve grup çalışmalarıyla öğrencinin aktif ve sürekli olarak eğitim sürecine katılması sağlanmakta ve bu sayede öğrencinin bilgi seviyesi sürekli olarak artırılabilmektedir. Akademisyenler ve okutmanlar alanlarında oldukça yeterli hatta en iyilerdenlerdir. Güçlü altyapısı ve yüksek teknoloji ile donatılmış laboratuvarları ve araştırma sahaları, yurt dışındaki en saygın üniversiteler ile yarışabilecek düzeydedir. Araştırmalar çoğunlukla alanlarındaki en kaliteli uluslararası dergilerde yayınlanmakta ve yüksek atıf sayılarına ulaşabilmektedir. Son olarak, kişisel bir not eklemek gerekirse bugün Avustralya’nın en seçkin araştırma kurumu olan CSIRO’daki pozisyonumda İYTE mezunu olmamın büyük etkisi bulunmaktadır.
#bencesizdeiyteyegelmelisiniz
Melih AŞICI
Proje Yöneticisi / AZERBEYCAN
Aldığımız eğitimin kalitesini Dünya farklı coğrafyalarında çalışırken çok daha iyi anlıyoruz.
Uluslararası standartlar ile eğitim veren okulum ile gurur duyuyorum.
Sercan ACARER
İKÇÜ / Öğretim Üyesi
İYTE Makina Mühendisliği Bölümü Doktora Programından 2015 yılında mezun oldum. Daha öncesinde de 2009-2012 yılları arasında aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalıştım. İYTE, her biri farklı yerlerden gelmiş nitelikli öğretim üyelerinin varlığı ile öğrencilere, uluslararası kalitede eğitimin yanısıra, geniş bir bakış açısı ve imkanlar sunuyor.
İYTE’nin kendine ait kurumsal kültürünün geliştiğini ve öğrencilerin buraya aidiyet hissettiğini düşünüyorum. Öğrencilere tavsiyem, mezun olduktan sonra buradaki çeşitlilikten ve hocaların verdiği desteklerden yararlanarak, özellikle de genç yaşlarda, daima zorlayıcı yeni hedeflere yönelmeleridir. Bu sayede nitelikli ve sürekli gelişim sağlanabilir. İYTE’nin verdiği uluslararası bakış açısının bu konuda bir avantaj olduğunu düşünüyorum.
Hale OĞUZLU-BALDELLİ
British Columbia Üniversitesi / Doktora Sonrası Araştırmacı
Sevgili İYTE ailesi,
İYTE Kimya Mühendisliği bölümünü 2008 yılında bitirdikten sonra yine İYTE’nin aynı bölümde yüksek lisansa başladım. Doktora eğitimimi Kanada’nın Alberta Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra British Columbia Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmaya devam etmekteyim.
Öncellikle bu ailenin bir üyesi olmanın nasıl bir ayrıcalık olduğunu belirtmek isterim. Üniversitemizin öğretim üyelerinin kalitesi, öğrenci öğretim üyesinin oranının düşük olması, öğretim üyelerinin öğrenciler arasındaki birebir iletişimin ve hatta üniversitenin konumu kariyerinize, yaşam biçiminize ve vizyonunuza olumlu olarak etkili olacaktır. Çok net söyleyeceğim, İYTE’nin yüksek standartlarına adapte olmak kolay değildir ama İYTE’de zorlandığım, ter döktüğüm her anın karşılığını aldım. Lakin zorlandığım anların yanında, İYTE’de çok güzel arkadaşlıklar ve anılar biriktirdim. Bu yüzden her zaman İYTE’li olmaktan gurur ve mutluluk duydum.
Başarının anahtarı, sevdiğiniz işi kendinizi ait hissettiğiniz donanımlı bir ortamda yapmaktır. Bu yüzden, İYTE’li ve İYTE’yi seçecek olan arkadaşlar, İYTE’nin sosyal ve akademik hayatını bir bütün olarak dolu dolu ve severek yaşayın.
Sevgiler
Gürhan ÖZSAMANCI
İYTE / Kariyer Destek Birimi Koordinatörü
İYTE benim. Gerçekten “İYTE Benim” demek hiç yanlış olmaz çünkü 2003’den bu yana çok farklı dönemlerde gerek öğrencilik, öğrenci temsilciliği; bugün profesyonel olarak kurmuş olduğum Kariyer Destek Birimi (KARDES) yöneticiliği ve mezunlar derneği İYTEMED başkanlığı ile ben kendimi İYTE olarak görüyorum. İYTE bana o kadar farklı bakabilmeyi öğretti ki bitirmiş olduğunuz bölümden çok farklı alanlarda rahatlıkla etkin olabilirsiniz. İYTE kişiye bir kültür kazandırıyor, farklılık kazandırıyor. Öyle ki başka üniversiteden mezun olup İYTE’de çalışan personelde bu ruhu kazanıyor. Ben bunu 17 yıldır çeşitli pratiklerde yaşadım.
Ben İYTE’de eğitim alıp sosyal alanda daha başarılı olacağına hep inandım ve yaşadım. Çünkü analitik düşünce, sosyal hayatta çok etkili olmaktadır.
Bölüm farkı gözetmeksizin İYTE’de okumak ayrıcalıktır. Kuruluşunun 30., ilk mezuniyetin 20. yılına yaklaşırken gerek bilim dünyasında gerekse özel sektörde tanınan ve saygın bir yeri olan üniversitemizde öğrenci olmanın ne kadar önemli olduğunu tercihiniz sonrasında fark edeceksiniz.
İYTE tercihi ile bir bölümü değil, geleceğinizi tercih ediyor olacaksınız. Her alanda doğrusal değil logaritmik bir artışın olduğu İYTE’de sizleri görmek bizleri mutlu edecektir.
Sevgiyle kalınız, dost olunuz.
Fizik Bölümü-2008 mezunu
Nihan ONGUN CİN
Temsa Ulaşım Araçları /Ar-Ge Mühendisi
2007-2012 Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nü bitirdikten sonra tam burslu olarak Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansımı tamamladım.
Ardından Kordsa Teknik Tekstil şirketinde Proje Mühendisi olarak 1,5 yıl görev yaptım. Evlilik sebebiyle, Adana’ya yerleşme kararı alarak Temsa Ulaşım Araçları A.Ş’de Ar-Ge Mühendisliği görevime başladım. 4,5 senedir de burada Proje Yönetimi Ekibi’nde çalışmaktayım.
İYTE, enstitü olmasının verdiği avantajlarıyla beni bu günlere getirmiştir. Bilimi, bilimin yapıldığı yerde öğrenmek bana çözümcül yaklaşmayı da öğretti.
Hayallerinizin peşinden gidin, akademik olarak tam donanımlı bir enstitüde olmanın mutluluğunu yaşayın!
Aslı AYGÜN ÖZTÜRK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi BİMTAŞ / Şehir Plancısı
İYTE Mimarlık Fakültesi’ndeki çok disiplinli eğitim yaklaşımının ne kadar kıymetli olduğunu mezuniyetimden hemen sonra, gerek Mimari Tasarım alanındaki yüksek lisansım sırasında, gerek çalışma hayatında fark ettim.
Eğitim süreci zorlu olsa da öğrencilere katkısı çok yüksek.
İYTE akademik ortamı, sadece kendi alanınıza hapsolmayıp diğer alanlarla kesişimler yakalayarak ufkunuzu genişletme imkanı sunuyor.