İYTE Mezunları Deneyimlerini Aktarıyor-3

“İYTE Mezunları Deneyimlerini Aktarıyor” toplantı serisinin üçüncü söyleşisi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü iş birliği ile 27 Kasım 2020 saat 19.00’da gerçekleşti.

Bu söyleşimizde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan, kent estetiğine katkılar sunmuş, İzmir’in Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi BİSİM gibi önemli projeleri hayata geçirmiş iki değerli Şehir ve Bölge Planlama mezunumuz konuğumuz oldu. Mezunlarımız aldıkları eğitim, İYTE’li olmak ve kariyer başarıları için ne gibi bir yol izlediklerini paylaşmanın yanı sıra gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi verdiler.

 

 

Moderatörlüğünü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep ELBURZ’un yaptığı söyleşide 2004 yüksek lisans, 2014 doktora mezunumuz İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürü Dr. Hasibe VELİBEYOĞLU yaptığı sunumda Kentsel tasarım nedir?, şehir bölge planlamacısının görevi nelerdir? genel bilgilerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirdikleri projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

Endüstri Ürünleri Tasarımı 2004 yüksek lisans, 2011 Şehir ve Bölge Planlama  doktora mezunumuz İBB Bisiklet-Yaya Erişimi ve Planlama Şube Müdürü Dr. Özlem Taşkın Erten ise bisiklet tutkusunu şehre yaymak ve İzmir’de Bisiklet ulaşımını yaygınlaştırmak için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Sunumlarının ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplayan mezunlarımız, Şehir ve Bölge Planlama bölümünün çok yönlü bir bölüm olduğunu, bu tür projelerin hayata geçirilirken ekonomi, psikoloji, sosyoloji, mühendislik, mimarlık gibi pek çok alanın bilgilerinden faydalandıklarını, öğrencilerin düzenlenen proje/tasarım yarışmalarına mutlaka katılarak bir proje hazırlamada takım çalışmasını deneyimlemenin önemini belirttiler.